Om CentrumPlus

CentrumPlus

En meningsfuld hverdag i trygge rammer

CentrumPlus er et socialpædagogisk tilbud for voksne med autisme i Albertslund og omegn. Hos os får mennesker med omfattende støttebehov et trygt og meningsfuldt aktivitets- og samværstilbud og praktisk og socialpædagogisk støtte i eget hjem.

Aktivitets- og samværstilbud (§ 104)

Socialpædagogisk støtte i eget hjem (§ 85)

Praktisk hjælp og personlig pleje (§ 83)

Hvem er vi til for?

Hos CentrumPlus er vi specialister i socialpædagogisk støtte til voksne med autismespektrumforstyrrelser ud fra en neuropædagogisk tilgang. Vores borgere er i alderen 18-55 år og har et højt støttebehov. Nogle har verbalt og/eller skriftligt sprog, mens andre kommunikerer med fx lyde, fagter eller billeder.

Aktivitets- og samværstilbud (§ 104)

Vores aktivitetstilbud danner rammen om en stimulerende dagligdag for borgere med autisme, der har behov for et beskyttet miljø med 1:1-støtte i små grupper og med et fast team af to-tre pædagoger.

Støtte i eget hjem (§ 83 og § 85)

Vi yder praktisk hjælp og pleje og socialpædagogisk støtte i eget hjem, altid med fokus på at vedligeholde og fremme borgerens funktionsevne og ressourcer.

Det hele menneske i centrum

Hos os betyder ”mennesket i centrum” helt konkret, at vi gør os umage med at se mennesket før diagnosen og skræddersyr vores tilbud til hver enkelt borgers håb, drømme og ønsker.

Vores grundtanke er, at vi skal dyrke og fremme det, den enkelte allerede kan. For alle kan noget, og positive mestringsoplevelser giver selvtillid – og måske mod til at prøve noget nyt.

Tæt samarbejde med vigtige personer omkring borgeren

For at få en helhedsforståelse af hver enkelt borger har vi en tæt dialog med borgerens familie, netværk og relevant sundhedsfagligt personale.

Ud fra deres og borgerens værdifulde input og vores faglighed sammensætter vi en hverdag, der fremmer borgerens selvstændighed og skaber grundlag for succes- og mestringsoplevelser.

Fællesskab for pårørende

Vi ved af erfaring, hvor gavnligt det kan være for pårørende at tale med andre i samme situation. Derfor inviterer vi fire gange om året til netværksarrangementer, hvor de kan sparre med hinanden.

Det faglige fundament

Vores arbejde hviler på et solidt fagligt fundament. Vi lægger vægt på, at vores medarbejdere har en neuropædagogisk forståelse af målgruppen såvel som konkret erfaring fra autismeområdet for at sikre høj faglig kvalitet i vores tilbud. I forhold til tillægsdiagnoser arbejder vi ud fra principperne om recovery-orienteret rehabilitering.

Faguddannet personale

Vi ansætter medarbejdere uddannet inden for det socialpædagogiske og sundhedsfaglige område og opkvalificerer dem løbende. Blandt andet gennemgår alle vores medarbejdere et grundkursus i den evidensbaserede pædagogiske metode KRAP.

Også i forhold til vores medarbejdere har vi blik for det hele menneske og ser det som et stort plus, at de bringer deres kreative, musiske, relationelle og andre relevante kompetencer i spil i arbejdet med vores borgere.

Et meningsfuldt liv med autisme

Bag CentrumPlus står socialpædagog og faglig leder Walid El-Mohammad. Walid har på tæt hold oplevet de udfordringer, som mennesker med autisme og deres pårørende kan stå med, da et af hans nære familiemedlemmer har autismespektrumforstyrrelser.

Walids ønske om at give voksne med autisme en meningsfuld hverdag og skabe et sted, hvor deres familie kan sparre med andre i et støttende fællesskab, blev drivkraften til at starte CentrumPlus i 2024.

Netop det at arbejde tæt sammen med familie og netværk om støtte, recovery og rehabilitering er et greb, Walid har god erfaring med fra sit tidligere virke, og det er i dag en af grundpillerne i arbejdet med CentrumPlus’ borgere.

Walids baggrund

Uddannelse

Walid er uddannet pædagog med speciale i autisme­spektrum­forstyrrelser og handicapområdet.

Han har en diplomuddannelse i socialt arbejde samt en coachuddannelse og en certificering i Metakognitiv terapi.

 

Erfaring

Walid har arbejdet inden for det socialfaglige område siden 2008.

Gennem flere år drev han virksomheden URmove, der hjælper socialt udsatte unge og deres familier med kriminalitets­forebyggelse, misbrugs­behandling og udredning.

Vores samarbejds­partnere

Medlem af LOS, Landsorganisationen for sociale tilbud

Gennem vores medlemskab af LOS får vi faglig sparring, rådgivning og opkvalificering, så vi holder os opdaterede på det socialfaglige område.

Lokale foreninger

Vi arbejder tæt sammen med relevante lokale foreninger i Albertslund og omegn. På den måde kan vi påvirke rammerne for vores borgere i foreningslivet og forbedre deres muligheder for at deltage i civilsamfundet. Vi bruger bl.a. den lokale svømmehal flere gange om ugen.