Til myndighed – Aktivitetstilbud
Aktivitets- og samværstilbud (§ 104)
Gennem vores skræddersyede aktivitets- og samværstilbud får voksne med autismespektrumforstyrrelser en rolig, struktureret hverdag med meningsfuld beskæftigelse i trygge rammer.

-årige borgere
pladser
støtte
faste pædagoger
Specialiseret aktivitetstilbud for voksne med højt støttebehov
Vi er specialister i at skabe trygge rammer og varierede, meningsfulde aktiviteter for voksne med autismespektrumforstyrrelser og de tillægsdiagnoser, der kan følge med. Vores aktivitets- og samværstilbud er henvendt til voksne borgere i alderen 18 til 55 år med højt til fuldt støttebehov.
Specialiseret aktivitetstilbud for voksne med højt støttebehov
Vi er specialister i at skabe trygge rammer og varierede, meningsfulde aktiviteter for voksne med autismespektrumforstyrrelser og de tillægsdiagnoser, der kan følge med. Vores aktivitets- og samværstilbud er henvendt til voksne borgere i alderen 18 til 55 år med højt til fuldt støttebehov.
Små grupper
Vi er godkendt til otte pladser. Alle vores aktiviteter foregår i små, trygge grupper eller individuelt sammen med en støtteperson.
1:1 støtte
Borgerne får 1:1-støtte af erfarne, faguddannede, medarbejdere. Sådan kan vi skræddersy aktivitetstilbuddet til den enkelte og møde deres behov dagen igennem.
2-3 faste pædagoger
Borgeren bliver tilknyttet et fast team af to-tre pædagoger, som de er trygge ved, og som opbygger en dyb forståelse af personen og dennes behov.
Ydelseskatalog
Et fundament for individuelle aktivitetstilbud
Vi har sammensat et varieret udbud af udviklende og vedligeholdende aktiviteter med afsæt i Fælleskommunalt indsatskatalog.
Det væsentlige i vores socialpædagogiske indsats er, at aktiviteterne vedligeholder og udvikler den enkelte borgers funktionsevne og giver mening ud fra den enkeltes ressourcer og interesser. Vi tilrettelægger derfor et individuelt program i tæt samarbejde med borgeren, deres pårørende og relevante fagpersoner for at få et helhedsbillede af det menneske, vi skal støtte.

Sociale aktiviteter
Socialt samvær:
Borgerne opfordres til at spille spil, høre musik og spise sammen. Sociale aktiviteter kan også være ture ud af huset i små grupper. Vi støtter borgerne i at samtale og indgå i samspil med hinanden.
Temafester og sociale arrangementer:
Vi fejrer årets traditioner (jul, fastelavn, påske, eid mv.) samt fødselsdage, hvor borgerne støttes i at deltage i forberedelse og samvær.
Dyrkning af sociale relationer gennem samtalegrupper:
Vi støtter borgerne i at opbygge tillid og relationer gennem regelmæssige samtalegrupper, hvor de taler om hverdagen og personlige oplevelser.
Fysiske aktiviteter
Fysiske aktiviteter
kan fx være gåture i de nærliggende grønne områder, let træning, svømning, ridning eller en cykeltur på vores tandemcykel til målgruppen. Vi har et tæt samarbejde med den lokale fodboldklub og har adgang til deres baner hver fredag.
Sansestimulerende aktiviteter
Sanse- og afspændingsøvelser
Borgerne kan deltage i meditation, mindfulness og afspændingsteknikker, der kan reducere angst og stress.
Lydbaserede aktiviteter
Borgerne kan lytte til lyde, musik og beroligende lydbøger, der skaber en afslappende atmosfære.
Oplevelsesaktiviteter
Udflugter og ture
Alt efter borgernes interesser arrangerer vi ture til museer, parker og kulturelle begivenheder, så borgerne oplever nye omgivelser og muligheder for social interaktion. Vi har fx besøgt Den blå planet på Amager og en safaripark og været til fodboldkamp hos den lokale klub.
Kreative aktiviteter
Maling, tegning og håndarbejde
Vores dagtilbud giver rig mulighed for at udfolde sig kreativt og udtrykke sig personligt med farver, former og materialer.
Musik og rytmik
Sang og rytmeøvelser giver borgeren mulighed for at udtrykke sig musikalsk.
Kompetenceudviklende aktiviteter
Kognitiv træning
Vi støtter borgeren i at spille spil og lave opgaver, der stimulerer hukommelse og koncentration, fx vendespil, puslespil og problemløsningsøvelser.
Fokus på livskompetencer
Vi støtter borgeren i at vedligeholde og udvikle praktiske færdigheder som at tage ansvar, organisere sin tid og tage beslutninger.
Den faglige tilgang i dagtilbuddet for voksne
Vores arbejde med borgere med autisme er funderet på en neuropædagogisk tilgang og stor viden om målgruppen. Vi trækker på pædagogiske metoder som KRAP og TEACCH og har en veludstyret værktøjskasse med konkrete værktøjer til indlæring, kommunikation og støtte. Eventuel komorbiditet som angst eller spiseforstyrrelser arbejder vi med ud fra de faglige principper om recovery-orienteret rehabilitering.
Vi sammensætter aktivitets- og samværstilbuddet med udgangspunkt i den enkelte borgers håb, ønsker og drømme. Vi møder dem med respekt, åbenhed og tillid og har fokus på deres ressourcer og konkrete funktionsevner.
Vi tror på, at alle kan noget, og vores fornemste opgave er at støtte borgerne i at vedligeholde og udvikle det, de allerede kan og interesserer sig for.
Inddragelse af netværk
Vi arbejder tæt sammen med borgerens netværk af familie og venner for at få en helhedsforståelse af borgeren og deres samlede livssituation. Vi arbejder på at øge borgernes mulighed for at deltage i almene fællesskaber i lokalområdet, fx den lokale fodboldklub.
Opfølgning på indsatsen
Vi følger løbende op på indsatsen i aktivitetstilbuddet både over for borgeren, deres pårørende og myndighederne. Vi dokumenterer med udgangspunkt i Voksenudredningsmetoden (VUM 2.0) og Fælles Faglige Begreber, FFB
Ud over den daglige dokumentation af det pædagogiske arbejder sammensætter vi (efter samtykke) hvert kvartal videoer af de aktiviteter og arrangementer, den enkelte borger har deltaget i, så borgeren og deres pårørende kan følge med i borgerens hverdag og fremskridt.


